Muziek en verandering

Ik las laatst een blogpost van Xandra van Hooff waarin zij schreef over agogiek: de leer der verandering. Nieuwsgierig als ik ben ben ik verder gaan zoeken en ontdekte ook nog een andere omschrijving: Wanneer iemand bij het uitvoeren van een partituur miniscule veranderingen aanbrengt in het tempo, wordt dat agogiek genoemd. Bij mij viel er een kwartje: dat is wat ik doe! Muziek maken met mensen en kleine veranderingen brengen in hun manier van denken. Door te improviseren en op zoek te gaan naar harmonie en samenspel in de groep, in mijn workshops, tijdens mijn lessen. Ik heb mijn muzikant-zijn (ik ben ook een zangeres) altijd losgekoppeld van mijn professionele loopbaan omdat ik daar geen verband tussen zag. Maar nu zie ik dat juist mijn muzikaliteit de kern is van alles wat ik doe. Logisch eigenlijk, want als ik zing, zing ik vanuit mijn hart. Nu weet ik dat hoofd, hart, handen en ziel samenkomen in alles wat ik doe. Een prachtig inzicht dat ik graag met jullie wilde delen.  En jij? Hoe breng jij hoofd, hart, handen en ziel samen? In je werk, in je leven en als mens?

 

Inspirerende groet, Cindy Mirande

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Annemie Crebolder (vrijdag, 11 juli 2014 18:47)

    Mooi!!! Hoe kan het ook anders? Geloof dat het dan pas kan werken.