Connectico®s: de cocreatiegame

 

 You can learn more about a person
in an hour of play than you can
from a lifetime of conversation
 

 

– Plato - 

 

De cocreatiegame van Connectico®s integreert op speelse wijze ervarend leren met creëren, reflecteren en presteren. En maakt impliciete kennis concreet zichtbaar. Deelnemers trainen hun verbeeldingskracht, verkrijgen inzicht in persoonlijke drijfveren, situaties en context, initiëren verandering en zijn innovatief. De ruimtelijke illustratie van processen, visies of verhalen levert een basis voor groepsdiscussie en het delen van kennis, en bevordert al doende probleemoplossing en besluitvorming.

  

Connectico®s symboliseren de verbinding tussen mensen in netwerken, organisaties & samenwerkingsverbanden. Koppeling van deze menselijke schakels levert letterlijk en figuurlijk verrassende resultaten op. Want hoe werk, innoveer en cocreeër je optimaal samen? Welke mentaliteit en vaardigheden zijn daarbij nodig? Aan de hand van een reeks vragen en opdrachten dringen deelnemers dieper in op het onderwerp of thema.

In een kort tijdsbestek schakelen deelnemers tussen denken, doen, dromen en beslissen. Zo worden verschillende leerstijlen, drijfveren en teamrollen op effectieve wijze met elkaar geïntegreerd en tegelijkertijd zicht- en voelbaar gemaakt.

 

Neem spelen serieus

Uit onderzoek blijkt dat mensen beter presteren, vindingrijker en minder angstig zijn zolang ze een speelse levenshouding hebben. Speels gedrag draagt bij aan meer veerkracht en aanpassingsvermogen. Neurowetenschapper Louk Vanderschuren bewees dat spel helpt om de vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die we nodig hebben om the game of life succesvol te spelen. Volgens hem is spelen nodig om het brein voor te bereiden op het maken van de juiste keuzes in een onvoorspelbare omgeving. Connectico®s neemt spelen serieus, want wie wil innoveren kan niet zonder experimenteren.

 

Voor wie:

Voor organisaties die samenwerking willen versoepelen en innovatieprocessen willen versnellen.

 

Afhankelijk van de doelstelling van de bijeenkomst komen thema's als netwerken, samenwerken, innoveren, creatief denken, teamrollen, projectmanagement, storytelling of cocreatie aan de orde.

 

INspiratieworkshop: 1 tot 3 uur


De perfecte match®

Hoe bereik je de perfecte match tussen jouw merk en de behoeften van je klant? In hoeverre sluiten jouw merkwaarden aan op de waarden van jouw beoogde gebruikers?

 

Voor wie:

Ondernemers en organisaties die binnen met buiten willen verbinden.

 

Introductielezing: 1 dagdeel


Plug in the mix®


Leer elkaar in korte tijd kennen én waarderen. Herkenning en erkenning voor elkaars talent en ambitie.

 

Voor wie:

Netwerkorganisators, projectteams, fusietrajecten.

 

INspiratieworkshop: 1 dagdeel

 

Vorige deelnemers over PLUG IN THE MIX:

'Door de geboden structuur kom je in korte tijd tot de essentie en ontstaat een werkelijke verbinding met elkaar. Met PLUG INspiration ervaar je pas echt de kracht van gedeelde kennis en ervaring!'